Viskrings för försegling

Använd viskrings i rent naturmaterial (cellulosa) till att försegla flaskor och burkar. Viskrings krymper i kontakt med luft och levereras som enstaka (alltså ej på rulle/slang) i tvållösning (burk). Viskrings kan vara transparenta eller pigmenterade i många olika färger, t o m metallic- och pärlemorfärger, samt kan utformas med flerfärgstryck. Man kan också skapa transparenta fönster, för att t ex tillåta läsning av viktig information (Bäst-före-info t ex) på kapsylen under.


Viscose Closures Limited - Made in Britain 
En viskring krymper i kontakt med luft; horisontellt upp till 30 %, men endast 10 % vertikalt. Därför ska man lägga till 10 % på höjden för att kompensera för detta. I normal rumstemperatur börjar de krympa efter ca 5 min. Hela processen kan ta upp till en timme, för att påskynda kan man tillföra värme.

Om man vill ha övervikning ska man lägga till någon mm extra för detta. Horisontellt är det viktigt att man får rätt storlek. En för smal (för liten diameter) viskring är svår att applicera. En för vid (för stor diameter) kan visa sig inte sluta tätt kring kapsyl och kan också spricka vid krympning.

Diameter
8-12 mm
13-75 mm
76 - 122 mm
123 - 146 mm
Toleranser
0,5 mm
1,0 mm
2,0 mm
2,5 mm
 
Viskrings kan fås i diameter från 8 mm upp till 146 mm. Mät den vidaste punkten som viskringen måste gå över och lägg till toleransmåttet. Maximal tryckbredd är 94 mm och trycket kan upprepas från var 20 mm till upp till var 100 mm.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan